15.5.2012

Syndicate - varo feikkejä



Kenkälaatikosta ja vanhojen kalenterien sivuilta keikkaflaikkujen seasta löytyy välillä muutakin, kuten tarroja, sinkkujen tai albumien mainoksia, yleisten kaupunkitapahtumien ohjelmavihkosia - ja harvojen ja valittujen kauppojen omia mainosflaboja ja infolappuja. Kluuvissa sijainnut Syndicate on yksi näistä harvoista ja valituista; kuinka monta kertaa siellä onkaan tullut vaellettua hyllyjen viertä edestakaisin vain aistiakseen sitä niin kovin katu-uskottavaa atmosfääriä ja haaveillakseen aina jonkun pitkitetyn minuutin siitä, että vielä joskus olisi varaa Carharttin tummanruskeaan logohuppariin!

Syndicatesta tuli toki aina napsittua mukaan ihan kaikki tarjolla oleva paperi, myös myynnissä olevien brändien ja kaupan omat mainosflaijerit. Tossa edellä on nyt sitten näytillä ehkä erikoisin mainosflaba, jonka olen millään myymälällä nähnyt: varo feikkejä, osta meiltä! Ilmiö ja huoli siitä on ilmeisesti ollut ihan aitoa tuohon aikaan (ps. tägäsin tän vuodelle 2002 mutta se on arvaus, jos tiedät paremmin niin kerro!), vaikka tarkemmin en asiasta tiedä. Tänä päivänä muita pikkuputiikkeja pahempi kilpailija erikoisliikkeille - niin aitojen kuin feikkienkin suhteen - taitaa olla ihan vaan internet kaikessa laajuudessaan. Tosin nykyään on Syndicatekin verkkokauppa!

Hiukan ehkä pistää lempeästi hymyilyttämään näin vuonna 2012 tuo lauseenpätkä "asetat sekä itsesi että suomalaisen hip hop -kulttuurin naurettavaan valoon", mutta vuosikymmen sitten myös tämä huoli on ollut ihan eri tavalla läsnä kuin nykyään räppimeininkien jo vakiinnutettua asemansa Suomessa. :) Syndicatella on kyllä ollut tässä vakiinnuttamisprosessissa oma tärkeä osansa - se on ollut yhtä paljon kohtauspaikka kuin myymäläkin, ja mulla onkin tallessa myös joku flaikku esimerkiksi mestan kuuluisista dj-sessioista...

Laittaahan se vähän miettimään: jos levymyynnin ohella kaikki muukin myynti siirtyy enenevissä määrin nettikauppoihin, kuinka paljon vähenevät tilaisuudet törmätä spontaanisti samanhenkisiin ihmisiin, tilaisuudet ihailla kaukaa niitä vanhempia ja tietävämpiä, tilaisuudet järjestää jotain hauskaa häppeningiä paikkaan joka ei alunperin ole sitä varten rakennettu? No, netin kanssa yhtä matkaa kasvaneena perus fooruminörttinä en halua olla liian pessimistinen: ehkä nuo kohtaamiset vain jatkossa löytävät paikkansa muualta. Toivotaan parasta ja pidetään varmuuden vuoksi kuitenkin ne siisteimmät putiikit pystyssä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti