11.2.2012

Holla!

Tähän blogiin digitoidaan erään kenkälaatikon sisältö.

Se kenkälaatikko on alkanut täyttyä vuonna 2002, kun alaikäinen ja rahaton lähiöteini on epätoivoisesti yrittänyt tyydyttää tarvettaan olla mukana Helsingin jatkuvasti monimuotoistuvassa keikka- ja klubikulttuurissa keräämällä talteen kaikki edes etäisesti kiinnostavan näköiset flaijerit Funkiestista, Lifesaverista, Syndicatesta, tunnelin Anttilan aulasta ja sieltä minne ikinä ahkera harrastelijapromoottori on pinkan jättänyt.

Laatikon päällimmäiset flaijerit ovat vuodelta 2008. Ei liene sattumaa, että vuosi on sama, jona Facebook löi isosti läpi Suomessa. Joka pikkukeikkaa varten ei enää tarvitse laittaa kopiokonetta laulamaan, kun kaikki on - ja kaikki ovat - netissä, siinä nykyisessä, josta suurta osaa tykätään määrittää termillä sosiaalinen media.

Vielä pari vuotta sitten muuttoa tehdessäni mietin, mitä lopulta teen tälläkin laatikollisella vanhaa paperia. Säästin sen kuitenkin. Nyt, kymmenen vuotta tuon laatikon pohjan peittymisestä, on näiden flabojen aika tullut: jokainen halpa tai blingi, tyylikäs ja ammattimainen tai söpö ja sympaattinen, minikokoinen lappu tai komea puolijuliste, ajan kanssa viilattu tai kiireellä väsätty flaikku on kuva jollekin tärkeästä illasta. Se on myös kuva Helsingistä, se on kuva 2000-luvusta, se on kuva sen musiikkimaailman juurista, josta edelleen versoo jatkuvasti uutta vihreää.

Skannausprojekti on jo aloitettu, katsotaan mitä tästä tulee. Lämpimästi tervetuloa mukaan fiilistelemään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti